Παράταση του προγράμματος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για δύο χρόνια έως το τέλος του 2020

Την Τρίτη 17/10/2018 ο Δήμαρχος δέχθηκε στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο Ψυχολόγο, τον Χρήστο Τουμπέκη Κοινωνικό Λειτουργό και τον Θεόδωρο Γιαννόπουλο Κοινωνιολόγο.

Παρούσα ήταν και η Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Ευγενία Παπανικολάου.
Το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής κοινωνικής υποστήριξης, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου  στην οδό Γυμνασιάρχου Δούκα και Ξάνθου έναντι 1ου Γυμνασίου Πύργου. Τηλέφωνο επικοινωνίας  2621020532.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΙΑΤΣΗ

«Εδώ και χρόνια λειτουργεί στον Πύργο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το οποίο λειτουργούν τρεις καταξιωμένοι επιστήμονες ο ψυχολόγος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο Κοινωνικός Λειτουργός Χρήστος Τουμπέκης και ο Κοινωνιολόγος Θεόδωρος Γιαννόπουλος. Τη φροντίδα τους και την επιστημονική τους δυνατότητα την απολαμβάνουν κυρίως γυναίκες- και άνδρες καμία φορά- που έχουν προβλήματα από αυτά που δύσκολα κοινωνικά εμφανίζονται. Κρίνω ότι η λειτουργία του πρέπει να παραταθεί και εφόσον η πολιτεία μπορεί να μας διευκολύνει, θα λειτουργεί πλέον μέχρι το 2020 κανονικά και από κει και πέρα όλα θα εξαρτηθούν πάλι από την κεντρική διοίκηση. Να τους ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνουν στο δήμο, και η δουλειά αυτή έχει τη δύσκολη πλευρά της που είναι τελείως αθόρυβη. Το παρουσιάζουμε για να υπενθυμίσουμε ότι λειτουργεί το Συμβουλευτικό και να ησυχάσουμε όσους με αγωνιά ρωτούν αν θα συνεχίσουν..».

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Το Συμβουλευτικό λειτουργεί αδιάκοπα από το Σεπτέμβριο του 2013 και είναι στο πλευρό όλων των γυναικών που έχουν ανάγκη και τονίζω ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε διάφορες εκδηλώσεις- παρουσιάσεις κατά της έμφυλης βίας αλλά και για την υπογραφή της κάρτας ισότητας. Καλώ όλες τις γυναίκες που έχουν οποιασδήποτε φύσεως πρόβλημα να μας επισκεφθούν, τονίζοντας πως οι συναντήσεις γίνονται κάτω από τις αρχές του απορρήτου.»