Η μαγεία των Χριστουγέννων  είναι εδώ!

«Αυτή η γιορτή είναι δική σας! Φέτος, το «Μαγικό Εργοστάσιο» θα παράξει μεγάλες ποσότητες χαράς και παιχνιδιού. Αρκεί να προσέχουμε όλοι, να τηρούμε τα μέτρα για να έχουμε την υγεία μας». Μ’ αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους στην έναρξη του Μαγικού Εργοστασίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, το απόγευμα της Τετάρτης (22/12).

Μια φαντασμαγορική έναρξη, γεμάτη λάμψη, παιχνίδι, μουσική και πολλή διασκέδαση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στο «Μαγικό Εργοστάσιο» με ένα πρόγραμμα που ετοίμασε με πολλή αγάπη για τα  παιδιά, ο Δήμος Πύργου και  ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (22/12) είχαν στηθεί τα bazaar των συλλόγων που συμμετείχαν με υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες. Το «Χωριό των Καλικαντζάρων» υποδέχτηκε δεκάδες παιδιά. Η ομάδα του του ΚΔΑΠ “Δημιουργική Γωνιά” της Καλλιρόης Γιαμπαστή με τη Θεοδώρα Λιαροπούλου καθώς και η ηθοποιός-κοινωνιολόγος-θεατροπαιδαγωγός Γιώτα Βαμβακά διασκέδασαν τους μικρούς τους φίλους με ζωγραφική, τραγούδια, κάλαντα,face painting, και χειροτεχνίες. Οι πανύψηλοι ξυλοπόδαροι «έκοβαν» βόλτες, εντυπωσιάζοντας τους πάντες, ενώ ο Αη Βασίλης φωτογραφιζόταν με τα παιδιά και άκουγε προσεκτικά τις επιθυμίες τους.

Μέσα σ’ όλη αυτή την διασκεδαστική και εορταστική ατμόσφαιρα άρχισαν να εμφανίζονται…η καμήλα, ο αρκούδος, η αλεπού…και να ξεσηκώνουν τα παιδιά στους ρυθμούς γνωστών και αγαπημένων παιδικών τραγουδιών των XANAZOO! Στη μέση του προγράμματος οι πρωταγωνιστές της παράστασης έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για να προσκαλέσουν στην σκηνή τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και για άλλη μια φορά συμβούλεψε γονείς και παιδιά να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασία για τον covid 19. “Το μαγικό εργοστάσιο γίνεται ένας μόνιμος θεσμός. Έχουμε μόνο έναν αντίπαλο, την πανδημία αλλά θα τη νικήσουμε με προσοχή και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Η ζωή θέλει γιορτή, χαρές και αισιοδοξία» τόνισε προκαλώντας τον έντονο ενθουσιασμό των παιδιών. Ήταν η στιγμή που ο δήμαρχος Πύργου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος, πρότειναν σε όλους να βγούνε για λίγα λεπτά έξω και να παρακολουθήσουν την φαντασμαγορική  ρίψη βεγγαλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέλευση του κοινού τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι επισκέπτες από δεκαοκτώ ετών και άνω εισέρχονταν κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και δεκαεπτά ετών χρειάστηκε να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self Test).