*Εξαιρετική η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με το ινστιτούτου Γκαίτε, τις παιδικές χορωδίες της χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και του 2ου γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας στην Αποστολική Διακονία

✅Σε μία εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου με το ινστιτούτο Γκαίτε, τις παιδικές χορωδίες της χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ηλείας συναντήθηκε η Ελληνική με την Γερμανική πολιτισμική κουλτούρα.

✅Μικροί και μεγάλοι το πρωί της Κυριακής 19/05/24 απόλαυσαν από τις παιδικές φωνές τραγούδια από την Εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική της χώρας μας καθώς και από την μουσική σκηνή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Λευκορωσίας.

✅Η γερμανική παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Maksim Matsiushenkau και του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση απέσπασαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων από την ερμηνεία τους σε τραγούδια ιδιαίτερης δυσκολίας.

✅Κορυφαία στιγμή όταν οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί το “Στο περιγιάλι το κρυφό” δείχνοντας πως η μουσική δεν έχει σύνορα.

✅Κάτι που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης.

✅Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Κάρδαρης αφού απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων ποιοτικών εκδηλώσεων για τον ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας.

✅Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής υποδέχθηκε πριν την εκδήλωση τις δύο χορωδίες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου όπου έδωσε αναμνηστικό του Δήμου στον Διευθυντή της γερμανικής παιδικής χορωδίας.

✅Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Θεόδωρος Κόρδας καθώς επίσης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Λάκης Αθανασόπουλος.