Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη των ηρώων του 21 που έπεσαν στο πεδίο της μάχης για την ελευθερία της Ελλάδος.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν του Αγίου Νικολάου από τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος της β/θμιας εκπαίδευσης, κ. Διονυσία Χρονοπούλου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο, δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και παρέλαση της μαθητιώσας και στρατιωτικής νεολαίας στην οδό Μανωλοπούλου.

Ο Δήμαρχος Πύργου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της θυσίας των αγωνιστών του 21 για την εγκαθίδρυση της ελευθερίας στην χώρα μας και όχι μόνο.