• Η άριστη συνεργασία συνεχίζεται

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης πυρόπληκτων των οποίων η κύρια κατοικία τους (ή κατά περίπτωση η δευτερεύουσα), υλοποιείται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και για τον Δήμο Πύργου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσφορά σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, όπως και των στενών πλέον σχέσεων του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου που και του προέδρου του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιο Αυγερινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος του ΕΕΣ είχε επισκεφθεί τον Πύργο για να προσφέρει στον κ. Αντωνακόπουλο 2.000 δενδρύλλια ελιάς για την ενίσχυση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών.

Το πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά όσους είναι ιδιοκτήτες με πλήρη κυριότητα ή επικαρπία:

α) σε κύριες κατοικίες που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή (χαρακτηρισμένα «κόκκινα» ή «κίτρινα»), ή 

β) σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες συνταξιούχων άνω των 65 ετών με μερική ή ολική καταστροφή (χαρακτηρισμένα «κόκκινα» ή «κίτρινα»).

Αναλυτικότερα:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο της συνολικότερης ανθρωπιστικής του δράσης για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου 2021, υλοποιεί πρόγραμμα για την οικονομική ενίσχυση πυρόπληκτων νοικοκυριών, με κριτήρια επιλογής, σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους που επλήγησαν.

Το πρόγραμμα αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας από εγχώριους δωρητές αλλά και δωρητές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το εξωτερικό για την ανακούφιση των πληγέντων. Ο Ε.Ε.Σ. μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, θα διαθέσει το ποσό που συγκεντρώθηκε στα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με τη μορφή μηνιαίων ισόποσων δόσεων ύψους 500 ευρώ, μέσω τραπεζικών μεταφορών.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει στην ανάκαμψη των νοικοκυριών και να προσφέρει σταθερή οικονομική ενίσχυση για την περίοδο υλοποίησής του.

Πρόκειται επίσης να συμβάλει στον καλύτερο προγραμματισμό τους παρέχοντας παράλληλα αίσθημα ασφάλειας στην κάλυψη τρεχουσών δαπανών των νοικοκυριών, συντελώντας με τον τρόπο αυτόν στη βαθμιαία ανάκαμψή τους.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από τον Ε.Ε.Σ. στη βάση κριτηρίων και έπειτα από την επεξεργασία των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα ανακοινωθεί στους δικαιούχους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής σε όλες τις περιοχές.

– Για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης ο Ε.Ε.Σ. έχει ορίσει ορισμένες προϋποθέσεις και σχετικά κριτήρια, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, εδώ (http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1642 ) και εδώ  (http://www.redcross.gr/files/Kritiria_240122.pdf).

* Προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων είναι ως τις 15 Φεβρουαρίου 2022 με αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο mail  ctp-peloponisos@redcross.gr

* Για πληροφορίες: Γραφείο Εξυπηρέτησης του προγράμματος στο τηλέφωνο 6955 563639 (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 – 14:00) και στο email: ctphelpdesk@redcross.gr.