Στην απαιτούμενη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και σε αυξημένη κατάσταση επιφυλακής, βρίσκεται ο Δήμος Πύργου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από προβλεπόμενο σύστημα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL”, που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

– Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

– Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

* Συνιστάται και στους πολίτες, όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση, να είναι προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τυχόν κινδύνους που δύνανται να προέρχονται από την εκδήλωση καιρικών φαινομένων.