Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές.

Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,

Φίλοι γονείς και κηδεμόνες,

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια περίοδο αισιοδοξίας.

Μια ελπιδοφόρα αρχή για να τεθούν υψηλοί στόχοι και νέα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας. Και αυτό δεν μπορεί φυσικά να επιτευχθεί χωρίς κόπους, επίμονες και ίσως επίπονες προσπάθειες και θυσίες.

Σ’ αυτή την προσπάθεια των κόπων της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είναι οι γονείς που και φέτος θα κληθούν να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα.

Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών στο ταξίδι της μάθησης και των γονέων που στέκονται αρωγοί στα όνειρά τους.

Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Φροντίζουμε με κάθε τρόπο για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των μονάδων μας.

Να είναι το σχολείο ο χώρος που θα πρωταγωνιστεί η μόρφωση των παιδιών μας, παράλληλα με την ενδυνάμωση των ηθικών και πνευματικών αξιών που συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και υγιούς προσωπικότητας.

Επιπλέον με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου έχουμε φροντίσει για τις επισκευές κτιρίων με χρόνια προβλήματα που φέτος έχουν λυθεί, όπως την μεταφορά σχολικών μονάδων από ακατάλληλες εγκαταστάσεις σε άλλες που πληρούν τις προδιαγραφές για την καλύτερη παραμονή των μαθητών και διδασκαλία.

Στόχος μας ήταν: κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός φέτος να μην είναι σε λυόμενη αίθουσα. Και το καταφέραμε, πιστοί στις προτάσεις μας και με συνέπεια στο έργο μας.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία έχει αντίκτυπο και στα σχολεία μας είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά μας τη μόρφωση που δικαιούνται.

Εύχομαι σε όλους μια καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και τη δύναμη του Θεού να σας οδηγεί στους πιο σωστούς δρόμους της ζωής!

Ο Δήμαρχος Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος