new-main-logo-01

Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

logo
Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

*Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Στην υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας προχώρησε η ΔΕΥΑ Πύργου με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση ανόρυξης γεωτρήσεων σε Δημοτικές Κοινότητες.

Η πρόταση, που είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), κατατέθηκε την Τρίτη (02/10/24) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

Γεγονός που αποδεικνύει, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης της επάρκειας του νερού, το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στην κλιματική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.

Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

Στις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνονται οι ανορύξεις νέων ή η αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, η δημιουργία ή η συντήρηση των υδρομαστεύσεων καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσίας αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

«Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Τα αποθέματα νερού, λόγω και της κλιματικής κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της εμφάνισης ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος σχετικά με την επάρκεια του πόσιμου νερού. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές καθώς και για να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

Προβολή στατιστικών και διαφημίσεων

Προώθηση δημοσίευσης

Όλες οι αντιδράσεις:

2121

Χρήσιμα Τηλέφωνα

© 2026 Δήμος Πύργου