Ο Πύργος «ντύνεται» στα ανοιξιάτικα!

Ριζική ανανέωση με πολλές δόσεις…πρασίνου, χρωματιστών λουλουδιών και καθαριότητας, γίνεται σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης του Πύργου. Ο Δήμος Πύργου και η Υπηρεσία Πρασίνου εργάζονται πυρετωδώς, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο και άκρως ανοιξιάτικο αποτέλεσμα, αλλάζοντας σε πολλά σημεία την εικόνα της πόλης.

*Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο καλλωπισμός και ο καθαρισμός της κεντρικής πλατείας Σάκη Καράγιωργα. Η Υπηρεσία Πρασίνου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Πολιτική Προστασία και η Υπηρεσία Καθαριότητας, «υπογράφουν» ένα άρτιο αποτέλεσμα. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (29/4) η πλατεία πλύθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη με τη βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ τα μάρμαρα του Επαρχείου καθαρίζονται από τα αντιαισθητικά μηνύματα.

*«Σε όποιο σημείο δεν υπάρχει φυσική βλάστηση θα τοποθετηθεί ειδικός χλοοτάπητας. Δεν θα αφήσουμε κανένα σημείο της πόλης χωρίς πράσινο» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνης Αχτύπης, δείχνοντας το αποτέλεσμα στα παρτέρια της κεντρικής πλατείας, με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Νικόλαο Ντοχά. Και ο λόγος, όπως εξηγεί ο κ. Ντοχάς, που τοποθετήθηκε χλοοτάπητας σε σημείο που υπάρχουν μεγάλα δέντρα-όπως τα πλατάνια-είναι ότι η ανάπτυξη των ριζών δεν επιτρέπει να φυτευτεί σπόρος γκαζόν.

*Στον κόμβο Κατακόλου, στην πλατεία Κύπρου και την πλατεία Μεταξά δημιουργήθηκαν νέα καλαίσθητα παρτέρια, τοποθετήθηκαν ανοιξιάτικα λουλούδια και επιδιορθώθηκε/ενεργοποιήθηκε  το σύστημα ποτίσματος.

*Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στην πλατεία Δεξαμενής και τους γύρω δρόμους, στους αύλειους χώρους στις εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Αθανασίου, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.