• Ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για το κοινό όλο το 24ωρο σε Αγία Βαρβάρα και Ξυστρή

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και όλων των υπηρεσιών  εν όψη της επερχόμενης κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Από την Παρασκευή (21/1) και για όσο επικρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Πύργου θα διαθέσει για το κοινό δύο θερμαινόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως:

-Την αίθουσα της Πολιτικής Προστασίας (πρώην ΚΑΠΗ) στην Αγία Βαρβάρα, τηλ. 26210 34007

-Την αίθουσα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, τηλ 26210 25650.

-Επιπλέον  υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή  της Πολιτικής Προστασίας 26210 34007 όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται και να ζητήσουν βοήθεια.

Σε ισχύ τα σχέδια «Δάρδανος» και «Βορέας»

Με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κικής Διονυσοπούλου και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εφαρμόζουν όλα τα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας για την καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τυχόν προκύψουν.

Εφαρμόζοντας τα δύο σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών «Δάρδανος» και «Βορέας», ο Δήμος διαθέτει επαρκή ποσότητα αλατιού, όπως και μηχανήματα-οχήματα που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών και των δημοτών.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι πρόεδροι όλων των Tοπικών κοινοτήτων να έχουν κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις βασικές καθώς και τις αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις, παγετό, θυελλώδης ανέμους, καταιγίδες και κατολισθήσεις, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε τα παρακάτω:

https://www.civilprotection.gr/el

kerika_fenomena_25_7_2019.pdf

* Ενδεικτικά, οι δημότες παρακαλούνται:

-να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, και ειδικά τις πρωινές ώρες όπου θα επικρατεί ισχυρός παγετός. (Ολικός στα ορεινά)

– Σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

-Λάβετε μέτρα για την προστασία του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.