✅Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχαν το πρωί της Τετάρτης (22/5/24) ο Πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π Ε Ηλείας & Μέλος του Δ Σ της ΠΟΜΑΜΕΑ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπανικολόπουλος. και ο Ταμίας του Σωματείου Γιάννης Πετρόπουλος με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο.

✅Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν για μία ακόμα φορά τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη του Πύργου.

✅Όπως τονίστηκε είναι αναγκαία η αύξηση των θέσεων στάσης και στάθμευσης των Ατόμων με Αναπηρία σε ορισμένα σημεία της πόλης του Πύργου. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν να υπάρξουν δύο ακόμα θέσεις στάσης στάθμευσης στην οδό Κοκκίνου από μία που είναι σήμερα, καθώς δύο φορές την εβδομάδα συνεδριάζει η επιτροπή ΚΕΠΑ και είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι με αναπηρία από την υπάρχουσα θέση, ενώ παράλληλα υπήρξε αίτημα διόρθωσης της επικίνδυνης ράμπας που είναι επί του δρόμου.

✅Παράλληλα ζητήθηκε η δημιουργία μίας θέσης στάσης- στάθμευσης πλησίον της τράπεζας Πειραιώς καθώς και δύο ακόμα θέσεις στο Κατάλοκο, για τους ανθρώπους με αναπηρία. Τέλος τέθηκε η ανάγκη αύξησης των θέσεων πλησίον της κεντρικής πλατείας Πύργου, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών, όπως άλλωστε ορίζεται και από τη σχετική μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

✅Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με την Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή αλλά και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Παναγόπουλο να κατανοούν την ανάγκη που υπάρχει για αύξηση των σημείων προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

✅Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π Ε Ηλείας ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου Πύργου για την εγκατάσταση του ειδικού μηχανήματος –seatrac στη περιοχή Πλάκες Κατακόλου, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί σύμφωνα με σχετική ενημέρωση προς το Σωματείο στις αρχές Ιουνίου.

✅Οι κκ. Παπανικόλόπουλος και Πετρόπουλος ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τους κκ. Καννή και Παναγόπουλο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέργειες προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν στο σύνολο τους, οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης του Πύργου.