–  Κινηματογραφικές προβολές στο Φάρο του Κατακόλου και σε άλλα σημεία για όλη την οικογένεια

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Δίνουμε ευκαιρίες για νέες πολιτιστικές προσλαμβάνουσες»

Η 7η τέχνη πρωταγωνιστεί όλο τον μήνα Αύγουστο στον Δήμο Πύργου με τη νέα θεματική ενότητα  «Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι…». Έξι βραδιές κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, θα προβληθούν ισάριθμες βραβευμένες ταινίες σε μια διοργάνωση που συνυπογράφουν ο Δήμος Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, αρχής γενομένης την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 20.30 στον μαγευτικό χώρο του Φάρου στο Κατάκολο. Η ενότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Αρχαίας Φειάς.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου και το μέλος της τριμερούς γραμματείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος, παρέθεσαν από κοινού Συνέντευξη Τύπου για την θεματική ενότητα.

«Σ’ αυτή τη ενότητα που εγκαινιάζεται στο Φάρο Κατακόλου, υπάρχει ένας συμβολισμός. Ο Φάρος, που είναι ένα διατηρητέο μνημείο,  θέλουμε να γίνει φάρος εκπομπής πολιτισμού. Είναι ένα σπάνιο μνημείο, από τους πιο ιστορικούς στη χώρα και το οικολογικό απόθεμα είναι μοναδικό στην περιοχή. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Π.Υ. και την Πολιτική Προστασία και μια σειρά άλλων αρχών, που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο χώρο. Με την κ. Σταθοπούλου και τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο Δήμος Πύργου πρωτοπορεί και δίνει ευκαιρίες στους συμπολίτες για νέες πολιτιστικές προσλαμβάνουσες. Υπάρχει και ο άλλος Πύργος, με τους ανθρώπους που προσπαθούν χωρίς εκκωφαντικό θόρυβο να προσφέρουν ουσιαστικά στην πολιτισμική διαπαιδαγώγηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σημαντικό σημείο η τοποθεσία

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην τοποθεσία των προβολών, και τη συνεργασία με τον Δήμο Πύργου η οποία θα εξελιχθεί και θα ενδυναμωθεί.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο στον κύκλο των προβολών είναι η τοποθεσία. Για πρώτη φορά ο Φάρος Κατακόλου υποδέχεται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Χτισμένος από το 1865 έκανε πάντα σαν φανάρι τη δουλειά του. Αυτή τη φορά όμως θα μας προσφέρει ένα υπέροχο ντεκόρ για μαγευτικές προβολές.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι εγκαινιάζουμε μια καινούργια συνεργασία με το Δήμο Πύργου, που θα εξελιχθεί γιατί θεωρούμε ότι ο Δήμος είναι ο φυσικός σύμμαχος του Φεστιβάλ καθότι οι κύριες δραστηριότητες διεξάγονται στον Πύργο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πρόεδρο του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου την οποία επίσης ευχαριστούμε για το επίπεδο συνεργασίας που έχουμε και πιστεύουμε ότι αυτές τις προβολές θα τις ευχαριστηθεί όλο το κοινό καθώς οι ταινίες αφορούν όλη την οικογένεια».

Τέλος η κ. Μαριάννα Σταθοπούλου δήλωσε: «Οι κινηματογραφικές προβολές έχουν την προσωπική σφραγίδα του αγαπημένου όλων μας Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Με προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου – που ήταν δική του ιδέα – και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Γιώργου Καραστέργιου, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη άδεια ώστε να προβληθούν στο Φάρο οι ταινίες. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους δημότες μας να απολαύσουν υπέροχες κινηματογραφικές βραδιές σε ένα μοναδικής αισθητικής σημείο του δήμου μας με ταινίες για όλη την οικογένεια που στέλνουν πολλά μηνύματα».

Η πρώτη ταινία και το πρόγραμμα

Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Φάρο Κατακόλου

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Γερμανία, 2019, 101’, Σκηνοθεσία: Katja Benrath

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Rocca. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μία, μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά–αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα-, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Rocca υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Caspar και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=JtwkrqbV

Όλο το πρόγραμμα προβολών

Φάρος Κατακόλου

5 Αυγούστου, ώρα 20:30: Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο

12 Αυγούστου, ώρα 20:30: Κομμώσεις Ρόμι

19 Αυγούστου, ώρα 20:15: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος (κινούμενο σχέδιο, μεταγλωττισμένο)

Αλσύλλιο Κατακόλου

26 Αυγούστου, ώρα 20:15: Ο Ψύλλος

Πύργος, πάρκο ΣΠΚ

2 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00: Λουνάνα, Ένα γιακ μες στην τάξη

9 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00: Αντιγόνη