– Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η αδιαφορία, η άγνοια και ο εφησυχασμός σκοτώνει»

Το πιο ηχηρό μήνυμα κατά της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας έστειλε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Πύργου συμμετέχοντας, σε συνεργασία με το Γραφείο εθελοντισμού, στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το κίνημα Strong me.

Η εκδήλωση, μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό μέγαρο – όπου είχε δημιουργηθεί ένα μνημείο με γυναικεία παπούτσια στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών – ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του αντιδημάρχου Γιάννη Πλεμμένου, για να δώσει το λόγο στην ψυχολόγο Έλενα Παναγούλια. Η κ. Παναγούλια αναφέρθηκε σε όλες τις γυναίκες που χάθηκαν από αντρικό χέρι τον προηγούμενο χρόνο. Όλες τις ιστορίες που συντάραξαν το πανελλήνιο…

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δηλώνοντας τη στήριξή του στον αγώνα του «Strong me».

«Έναν αγώνα, που θέλει να αντιμετωπίσει την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας που είναι η γυναικοκτονία. Και αυτός ο όρος πηγάζει από συγκεκριμένα αίτια: δολοφονείται γιατί είναι γυναίκα! «Πληρώνει» την έμφυλη υπόστασή της. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενάντια σε όποιον κάνει έμφυλες διακρίσεις! Η έμφυλη βία επωάζει την γυναικοκτονία. Γνωρίζετε ποιοι είναι. Μην τους στηρίζετε! Πρέπει να μπει ένας φραγμός. Να σταματήσουμε να είμαστε τόσο ανεκτικοί σε αρνητικές συμπεριφορές και παραβατικότητες. Η αδιαφορία, η άγνοια και ο εφησυχασμός σκοτώνει, και απόψε ο Δήμος Πύργου διατρανώνει αυτή του την αντίθεση» τόνισε στην ομιλία του.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του Δήμου Πύργου πάνω σ’ αυτό το φλέγον ζήτημα. Όπως στη μελέτη ανίχνευσης του προβλήματος της έμφυλης βίας στην περιοχή μας που εκπονείται σε συνεργασία με την Κοινωνική Εταιρεία του Δήμου Πειραιά, τις δομές του Δήμου που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό για στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

– Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του Εθελοντισμού, θα δημιουργηθεί ακόμη μια δομή σύντομα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας και υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών αλλά και απορρόφησής τους σε προγράμματα του Δήμου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης – υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) – με την παράλληλη συμμετοχή δεκάδων Δήμων της χώρας.