Στην άμεση εφαρμογή του σχεδιασμού για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών σε πεζοδρόμους και πλατείες προχωρά ο Δήμος Πύργου.

Στο πλαίσιο αυτό από την Δευτέρα 8 Απριλίου η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Τροχαία θα βεβαιώνει παραβάσεις στους οδηγούς που είτε παρκάρουν είτε κινούνται με τα οχήματά τους στους χώρους αυτούς, ενώ η τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται με οχήματα μεικτού φορτίου έως 7,5 τόνους, από τις 07:00-10:00 & 15:00-17:00.

«Είναι αυτονόητο δικαίωμα του δημότη να μπορεί να κινείται με ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία οι δημοτικές αρχές έχουν αντιμετωπίσει τόσα χρόνια την κατάσταση, λαμβάνει τέλος.

Μετά από την απαραίτητη ενημέρωση, διαβούλευση και συνεννόηση, ξεκινά η εφαρμογή μέτρων για την προστασία των πεζών και των λοιπών χρηστών των πεζοδρόμων μας» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Πύργου αλλά και στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τους πεζοδρόμους και τις πλατείες, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος από την διέλευση είτε δίκυκλων οχημάτων είτε αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με έντυπες ανακοινώσεις που διανέμει σε οδηγούς και καταστήματα, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαιτούμενη σήμανση.

Μάλιστα, έχει ήδη προγραμματιστεί δράση με τη συμμετοχή μικρών μαθητών για την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των συμπολιτών μας.