Δημιουργείται κέντρο ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων Μυελού των Οστών

Ο Δήμος Πύργου, ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με την Κοινωνική Υπηρεσία, προχώρησε στην δημιουργία  τοπικού κέντρου ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων Μυελού των Οστών από εθελοντές δότες σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΊΔΑΣ».

Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αντρέας Βγενόπουλος, στόχος αφενός είναι η σωστή ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν  από σοβαρά αιματολογικά ,νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα και χρειάζονται μεταμόσχευση του Μυελού των Οστών ( ή αλλιώς Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων), αφετέρου η λήψη δείγματος  στοματικού επιχρίσματος, η τυποποίηση και η εγγραφή εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών προς ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

«Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης αξιών και θεσμών , η κοινωνική αλληλεγγύη είναι χρήσιμη και επιτακτική  περισσότερο από ποτέ», σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου στα τηλέφωνα 26210 22199 – 26210 31978 ή να προσέρχονται κατόπιν  ραντεβού  στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Πύργου (Αγ.Σπυρίδωνος 41) για περαιτέρω ενημέρωση.

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.pdf