Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών-Τουρισμού & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαδημητρίου.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει μια αγαστή και επικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αντιπεριφέρειας Ηλείας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο καθώς βούληση όλων είναι να ξεφύγουμε από τις καταστάσεις που έχουν οδηγήσει το Νομό στο τέλμα και να σχεδιαστεί εκ νέου η αναπτυξιακή πορεία του.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα  σταθεί αρωγός στο σχεδιασμό προκειμένου να γίνουν οι αντίστοιχες υλοποιήσεις και όλοι μαζί να μπορέσουν με καλή συνεργασία να βάλουν ένα λιθαράκι γι’ αυτό τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως η κοινωνία έχει θεσμούς και μόνο μέσα από τη θεσμική νομιμοποίηση μπορούν να πάνε μπροστά τα μεγάλα θέματα του τόπου. Η Αυτοδιοίκηση τόσο σε  Α’ όσο και Β’ βαθμό είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού και η όποια ανάπτυξη της Ηλείας οφείλεται κατά μείζονα λόγο στην Αυτοδιοίκηση διότι απελευθέρωσε τις κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες ήταν εγκλωβισμένες σε ένα παλαιοκομματικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς έχει ακόμα ουρές στο παρόν της Ηλείας και πολλοί ακόμη θεωρούν ότι είναι το κέντρο της γης πολιτικά , ενώ δεν είναι πλέον έτσι και έχουν ξεπεραστεί τα παλαιοκομματικά μοντέλα πολιτικής.

Η Περιφέρεια πρέπει να διαφυλάξει μια γραφειοκρατική επικίνδυνη πορεία που μπορεί να υπάρξει από έναν υδροκεφαλισμό που αποτελεί κίνδυνο αυτή η φρεσκάδα και η γοητεία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης να μεταπέσει σε γραφειοκρατεία, επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος και ζήτησε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ηλείας να είναι οι μοχλοί πίεσης του τόπου στα κέντρα των αποφάσεων στα Περιφερειακά προγράμματα, στις κατανομές καθώς μέχρι τώρα σε όλες τις κατανομές το 1/3 είναι στο ΠΕΠ και στα τομεακά προγράμματα η Ηλεία ήταν απούσα, δηλαδή μέχρι τώρα ήταν δίκαιοι στη μοιρασιά της φτώχειας και στον πλούτο υπήρχε η εύνοια προς την Πάτρα». Μια κατάσταση που πρέπει η κυβέρνηση να ανατρέψει, κατέληξε ο Δήμαρχος Πύργου.