ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

 

  Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί, κοινωνικοί και λοιποί φορείς του Δήμου Πύργου και όλοι οι πολίτες της πρωτεύουσας του νομού απαιτούμε την κατασκευή του δρόμου «Πάτρα – Πύργος» και την επέκτασή του έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα, ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός δακτύλιος της Πελοποννήσου. Επιπλέον απαιτούμε τη λειτουργική σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, γιατί «Ολυμπία Οδός» χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να υπάρξει.

Η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου θέτει την ασφάλεια των πολιτών σε κίνδυνο και ταυτόχρονα υπονομεύει την τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας συνολικά.

Η εκ νέου διαδικασία που απαιτεί και πάλι την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά παράλληλα θα προκαλέσει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια από τους ανάδοχους και πιθανόν καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, την οποία κατ’ ουδένα τρόπο θα αποδεχθούμε.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να εντατικοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την συμβασιοποίηση και των τριών υπολειπόμενων εργολαβιών, προκειμένου και αυτές να εκτελεστούν εντός του χρονοδιαγράμματος του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δηλαδή έως το τέλος του 2023.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πράξη την προσωπική του δέσμευση για άμεση υλοποίηση του έργου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Πύργο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο για κινητοποιήσεις – δράσεις – ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη εκτέλεση του δρόμου, που αποτελεί ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ για τον τόπο μας.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, στη Βουλή των Ελλήνων, στους Αρχηγούς Κομμάτων, στην Περιφέρεια κλπ.