Ψήφισμα συμπαράστασης στους πληγέντες Κυπρίους από τις φονικές πυρκαγιές

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κατά την τακτική συνεδρίαση του την Πέμπτη (22/7) Ψήφισμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό που επλήγη πρόσφατα από φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

Αξίζει να σημειωθεί κι ότι, ήδη το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου (το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου όλα τα θέματα βοήθειας και αποκατάστασης) προκειμένου να εξεταστεί ο καταλληλότερος τρόπος συνεργασίας στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας ή και τεχνογνωσίας. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε για το θέμα αυτό συνάντηση και με το Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, ο οποίος κι αυτός το ίδιο διάστημα συνομιλεί με τις ανάλογες υπηρεσίες της Κύπρου, όπου συζήτησαν εκτενώς πλαίσιο συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.  

 

Το Ψήφισμα

 

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον κυπριακό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μεγαλόνησο με πολύ δυσμενείς συνέπειες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Μπροστά σε μια τέτοια, κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή, στεκόμαστε με δέος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κύπρο. Καθώς και τον απεριόριστο σεβασμό μας σε όλους τους αφανείς ήρωες που είτε εθελοντικά είτε λόγω επαγγέλματος, έδωσαν τιτάνιες μάχες και πρόσφεραν την βοήθειά τους σε εκείνες τις τόσο δύσκολες στιγμές. Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Όπως δεν ήμασταν και εμείς μόνοι στις φονικές πυρκαγιές του 2007. Όλος ο λαός της Κύπρου ήταν κοντά μας. Μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να επουλώσουμε τις πληγές μας. Μια ανθρώπινη σχέση αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που μετρά τουλάχιστον από το ‘74 και φτάνει μέχρι σήμερα, κι αποδεικνύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σύνορα και τα χιλιόμετρα μηδενίζονται.

Η Κύπρος έζησε την μεγαλύτερη τραγωδία της μετά το 1974 και ελπίζουμε να είναι η τελευταία.

Είμαστε πάντα δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους, έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την τεχνογνωσία μας».

 

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου