Τάκης Αντωνακόπουλος:  "Έκλεισαν τη Τριανταφυλλιά - Απαράδεκτη ενέργεια της εταιρίας διαχείρισης των απορριμάτων"

Ένα σημαντικό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη πόλη του Πύργου προέκυψε σήμερα, έπειτα  από την εκβιαστική κίνηση της εταιρίας διαχείρισης του  ΧΥΤΥ  Τριανταφυλλιάς, να κλείσει τις πόρτες, στα απορριμματοφόρα των Δήμων.
Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε για το σημαντικό ζήτημα που προκύπτει : ”  Δυστυχώς σήμερα που σε όλο το κόσμο η υγεία και η δημόσια υγεία πλήττεται από τη πανδημία, στη περιοχή μας
– απ όπου ξεκίνησε να καταγράφεται και το μεγάλο πρόβλημα του  νέου κορονοϊού – δυστυχώς εδώ απειλείτε και πάλι η υγεία των πολιτών. Σταμάτησαν να λειτουργούν το εργοστάσιο επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά, αφού ο επιχειρηματίας έκλεισε εκβιαστικά την είσοδο της μονάδας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μένουν στους δρόμους.  Ο Δήμος Πύργου – με 15,000 τόνους στερεά απορρίμματα ετησίως – είναι ο μεγάλος πελάτης με συνολικές πληρωμές κατ έτος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο Πύργος χωρίς να έχει οφειλές βρίσκεται όμηρος, αυτής της εκβιαστικής συμπεριφοράς, του επενδύτη της μονάδας. Ο οποίος θέλει να κάνει επέκταση των εγκαταστάσεων και προφανώς επειδή δεν εγκρίνεται η πρόταση του, από διάφορα ελεγκτικά επίπεδα με διαφωνίες και καθυστερήσεις, μεταφέρει το βάρος της πίεσης προς τη κυβέρνηση, σε εμάς τους πολίτες. Είναι απαράδεκτο ! ”