Σύσκεψη για το θέμα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Το σοβαρό θέμα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ Πύργου και η αύξηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Γαβρ. Λιατσή παρευρέθησαν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Βυτινεΐκων Θ. Καββαθάς, Σκουροχωρίου Κ. Γύφτος, Μυρτιάς Αγγ. Πήττας, η αν. Διευθύντρια Δ/νσης Παιδείας του Δήμου Σ. Ζάγκλη, η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγ. Πετρόγιαννη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Αθ. Κατσίμπελης και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρ. Παυλοπούλου και Λάζαρος Ασμής.

Ο Δήμαρχος κ. Γαβρ. Λιατσής ανέφερε ότι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια δεσμοί αγάπης με τα Βυτινέικα, όπου φιλοξενείται το ΕΕΕΕΚ Πύργου και δεν υπάρχει καμία πρόθεση μετακίνησης του σχολείοΥ παρά μόνο η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των μαθητών. «Ο Δήμος θέλει να εξυπηρετήσει το σχολείο με την καλύτερη δυνατή λύση για τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς και όχι να επηρεάσει την λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Λιατσής συζήτησε το ενδεχόμενο μεταστέγασης του σχολείου στη Μυρτιά, στο κτίριο του Γυμνασίου, που πλέον έχει μεταφερθεί και δήλωσε ότι μπορούν να  γίνουν από τον Δήμο οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να πληροί τις προδιαγραφές για την προσβασιμότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών.

Η Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ κα Πετρόγιαννη αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του  ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και τόνισε την ανάγκη μονιμότερης λύσης του προβλήματος στέγασής του. Η κα Πετρόγιαννη θα επισκεφθεί την σχολική μονάδα της Μυρτιάς, προκειμένου να δει την καταλληλότητα του κτιρίου για την μεταστέγαση του σχολείου.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέφεραν ότι κάθε σχολική μονάδα αποτελεί πόλο ανάπτυξης για τις Κοινότητες και εξέφρασαν την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν το ΕΕΕΕΚ Πύργου, σε σχολική μονάδα κατάλληλη για τις ανάγκες του.