Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους του Σωματείου Μικροπωλητών "Η Δήμητρα"

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή με τον Πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών Αγροτικών Προϊόντων Λαικών Αγορών “Η Δήμητρα” κ. Γιώργο Κατσώλη και την Γραμματέα του Σωματείου κα Καλοπούλου Κλάδη Θεοδώρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24-9-18 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Μπόμπορης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ κ. Νίκος Χιώνης, η Δ/ντρια Διοικητκών Υπηρεσιών του Δήμου κα Αντωνία Παπανικολάου, ο Προϊστάμενος Καθαριότητας κ. Διονύσιος Γιαννόπουλος και η υπεύθυνη διοικητική  υπάλληλος για τις λαϊκές αγορές κα Αγγελική Γκουβέρου.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΙΑΤΣΗ

«Η φιλοσοφία των λαϊκών είναι ότι πάμε κοντά στα διάφορα διαμερίσματα της πόλης για να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, κυρίως χαμηλών εισοδηματικών τάξεων και τους παραγωγούς που δε θέλουν ενδιάμεσο για τα λίγα προϊόντα που βγάζουν, να επιβιώσουν. Το να ξεκινήσει κάποιος από την ανατολική πλευρά της πόλης να ψωνίσει στη λαϊκή αγορά στου Ξυστρή το θεωρώ υπερβολή. Άρα όσο είμαι δήμαρχος, δε κουβεντιάζω το θέμα να αλλάξει το σύστημα των λαϊκών αγορών στον Πύργο. Οι λαϊκές παραμένουν ως έχουν. Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις γειτονιές της πόλης καθώς κρίνεται αδύνατον να λειτουργήσουν στο χώρο μόνιμης τέλεσης που έχει δημιουργηθεί στο πρώην εργοστάσιο Ξυστρή, όμως στο χώρο αυτό θα «δημιουργήσουμε» ένα Κυριακάτικο παζάρι. Επιπλέον,  το θέμα της καθαριότητας στις γειτονιές που τελούνται οι λαϊκές σήμερα, είναι πολύ σημαντικό. Κανένας δε θα αφήσει τα σκουπίδια του πεταμένα και θα φύγει. Υποχρεούται από τον κανονισμό να τα βάλει σε σακούλες. Από την επόμενη λαϊκή κιόλας, το σύνολο της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι εκεί, όχι για συστάσεις, αλλά για να επιβάλει πρόστιμα».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΚΑΤΣΩΛΗ

«Όσον αφορά το έργο του Ξυστρή , τις 4 λαϊκές που γίνονται στον Πύργο (Σάββατο, Τετάρτη, εναλλάξ) και ο ίδιος ο δήμαρχος δε θέλει να τις αλλάξει και συμφωνήσαμε στο να λειτουργήσει ένα Κυριακάτικο παζάρι με τη συμμετοχή και αγροτών.  Μεταξύ άλλων συζητήσαμε και για τους κάδους που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές.  Για την καθαριότητα της λαϊκής από τους ίδιους τους παραγωγούς θα γίνει ενημέρωση από το σωματείο μας ώστε να είναι οι πάγκοι καθαροί μετά τη διεξαγωγή λαϊκής , να είναι όλα μαζεμένα σε σακούλες, να περνά το απορριμματοφόρο να τις παίρνει και να μη χρειάζεται σκούπισμα.»

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΛΑΔΗ

«Καλό θα είναι να μαζεύουμε τα απορρίμματα μας και όποιος δε συμμορφωθεί θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα. ‘Έγινε ένα έργο στο Ξυστρή χωρίς εμάς.  Κακώς έγινε αυτό το έργο.  Δεν είναι λειτουργικό για εμάς.  Μιλάει ο δήμαρχος για κυριακάτικο παζάρι, ας το προσπαθήσουμε και θα το δούμε στην πορεία.  Θεωρώ όμως ότι αυτό το  πράγμα που έγινε στον Ξυστρή δεν είναι λειτουργικό για εμάς, έχει πάγκους 3 μέτρα, έχει διαδρόμους κάθε έξι πάγκους, το ξεφόρτωμα δε ξέρω πως θα γίνεται.  Τα ον ευχαριστούμε για τη συζήτηση και πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα και να ομορφύνουμε τον Πύργο και τις λαϊκές αγορές.»