Λαϊκές Αγορές Πύργου: "Συνέχιση λειτουργίας της παράλληλης λαϊκής αγοράς

 

  Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ (Δ.Ε.Π.Α.Ε. ΟΤΑ), ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό τη συνέχιση λειτουργίας της παράλληλης λαϊκής αγοράς βιομηχανικών προϊόντων στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή κάθε Τετάρτη, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Όσο καιρό θα λειτουργεί η παράλληλη λαϊκή αγορά στο Πάρκο Ξυστρή την Τετάρτη, τα αγροτικά προϊόντα θα πωλούνται επί των οδών ΣΠΚ και Κανδηλιέρη.

Αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς, ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας και οι συνιστώμενες αποστάσεις. Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου του, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό καθώς και να τηρεί τις απαιτούμενες αποστάσεις και ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ των πάγκων να είναι κενός και ελεύθερος από αντικείμενα.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίζουν να μην συνωστίζονται στους πάγκους και στους διαδρόμους της λαϊκής και να διατηρούν σε κάθε περίπτωση τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο σχετικά με την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών του Δήμου όσο και με την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Για το σκοπό αυτό φροντίζει ώστε οι λαϊκές αγορές να πραγματοποιούνται σε όλες στις γειτονιές του Πύργου (Δεξαμενή, Νικάκη, Ανδριάρα), ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι περιοχές. Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ θα θεσπιστούν ειδικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.