τηλ.2621362427 | Πλατεία Σ.Καράγιωργα ΤΚ 271 31 | dimospirgou@gmail.com   

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του Εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου

Δημιουργία: 04/22/2019 - 19:01

Το Σάββατο 20/4/2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με έργα του διακεκριμένου εικαστικού και επιστήμονα, καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κώστα Σπυρόπουλου, με τίτλο «Ο χώρος, ο χρόνος, το πεδίο και το χρώμα».

Ο Αγιασμός τελέστηκε  από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής μίλησε θερμά για τον κ. Σπυρόπουλο αναφερόμενος στην φιλία που τους συνδέει από την θητεία του ως Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εικαστικός κ. Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή για τις δυνατότητες του στην ζωγραφική.  Είπε χαρακτηριστικά «ο Δήμαρχος έχει έντονες εικαστικές ανησυχίες και μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό».

Ακολούθησε η ξενάγηση στο χώρο από την επιμελήτρια της έκθεσης κα Αγλαϊα Αρχοντίδου – Αργυρή, Επίτιμη Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών, η οποία προλόγισε την έκθεση εμβαθύνοντας στο έργο του καλλιτέχνη.

Το παρόν έδωσαν ο πρώην Υπουργός Άμυνας και Δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Χήνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Σεϊντής και Παναγιώτης Μπόμπορης, μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής του Δήμου Πύργου και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Σπυρόπουλος ενθυμούμενος τον ρόλο του ως καθηγητή στην σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε στα μέλη του εργαστηρίου ζωγραφικής αναλύοντας το έργο του, συζήτησε μαζί τους και έγινε αποδέκτης των ευχαριστιών τους για την ευκαιρία που τους έδωσε να δουν από κοντά τα έργα μιας εξέχουσας μορφής του κινήματος pop art στην Ελλάδα.