Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα αλλά και τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα- ποδήλατα κλπ) που απαιτούνται για τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών.

Οι μαθητές στο χώρο αυτό έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στη χρήση του ποδηλάτου αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο. Σκοπός του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Η επαναλειτουργία του πάρκου μετά από αρκετά χρόνια, έγινε τον περασμένο Μάρτιο στον καλαίσθητο χώρο στην περιοχή της Συντριάδας Πύργου, στον οποίο οι μαθητές μαθάινουν να κυκλοφορούν σωστά ως πεζοί, οδηγοί ποδηλάτων καθώς και μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Στο χώρο αυτό πηγαίνουν μαθητές από σχολεία ολόκληρου του νομού , οι οποίοι αφού γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις του , χωρίζονται σε ομάδες προκειμένου να γίνει η εκπαίδευση από τους αρμοδίους του πάρκου με τη συνδρομή της Τροχαίας Πύργου.

Υπεύθυνος λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο υπάλληλος του δήμου Πύργου κ. Κώστας Σκαρτσιάρης. (τηλ. επικοινωνίας: 6932638388)

Σχετικά Link:

# Ρεπορτάζ σχετικά με την επαναλειτουργία του πάρκου: 

#  Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολέιου Χαβαρίου Ηλείας στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής :