τηλ.2621362427 | Πλατεία Σ.Καράγιωργα ΤΚ 271 31 | dpyrgou[at]yahoo.gr    

Υπογραφή από τον Δήμαρχο Πύργου του συνοπτικού διαγωνισμού "Σύνταξη τεχνικών μελετών για την ωρίμανση των έργων που εντάσσονται στην ΣΑΕΠ 801"

Δημιουργία: 11/30/2018 - 19:18

Δημοπρατείται σήμερα το μεγαλύτερο εργαλείο που αφορά την ωρίμανση έργων και τεχνικών παρεμβάσεων που έχουν σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Πύργου και την εκπόνηση μελέτης οριστικής εφαρμογής για την διαστασιολόγηση και αντικατάσταση διαφόρων τεχνικών έργων απορροής υδάτων σε ασφαλούς αποδέκτες.

Τα έργα αφορούν την αποκατάσταση αυτών που αποξηλώθηκαν και έπαθαν αναστρέψιμες βλάβες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις 6,7, και 8 Σεπτεμβρίου του 2016.

Η μελέτη έχει τίτλο: «Σύνταξη τεχνικών για την ωρίμανση των έργων που εντάσσονται  μελετών στην ΣΑΕΠ801» , χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Πύργου στο ποσό των 74.400€ με το Φ.Π.Α.

Με την έγκριση της μελέτης θα εκτελεστούν τα έργα της ΣΑΕΠ801 που ανέρχονται σε ποσό  1.496.000€

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΙΑΤΣΗ

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα για να δημοπρατήσουμε τη συγκεκριμένη μελέτη που σχετίζεται με την αντιπλημμυρική προστασία του διευρυμένου δήμου Πύργου. Πρόκειται για μια δουλειά που στο ξεκίνημα της έγινε από την διευθύντρια Προγραμματισμού την κα Γούργουρα και τη συνέχισε ο νέος διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελος Τσίκας με τη συνδρομή της κας Δημητρουλοπούλου.»

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ/ΝΤΗ Τ.Υ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΚΑ

«Έχουμε στα χέρια μας πλέον το καλύτερο εργαλείο που θα μπορούσαμε για να προχωρήσουν τα έργα. Η μελέτη περιλαμβάνει την οριστική μελέτη, σε επίπεδο ωρίμανσης, έτοιμη για δημοπράτηση για αντιπλημμυρικά έργα στο διευρυμένο δήμο Πύργου και στην  πόλη του Πύργου. Μέσω αυτής της μελέτης θα επισκευαστούν βλάβες που έχουν παρατηρηθεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2016 και θα γίνουν τεχνικά έργα, έργα αντιστήριξης γαιών και εδαφικών μαζών σε διάφορες τοπικές Κοινότητες. Ανάμεσα τους μικρά γεφύρια, μεγαλύτερα γεφύρια κι όλα τα αποχετευτικά δίκτυα της περιοχής που έχουν σπάσει και έχουν βλάβες λόγω κακής συντήρησης ή λόγω κακοτεχνιών.»