τηλ.2621362427 | Πλατεία Σ.Καράγιωργα ΤΚ 271 31 | dpyrgou[at]yahoo.gr    

Συμμετοχή του Δημάρχου Πύργου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Δημιουργία: 12/03/2018 - 20:04

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής συμμετέχει στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται από  3-5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα Ψηλά με την Αυτοδιοίκηση Μπροστά»

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου είναι ο Κλεισθένης, η Συνταγματική Αναθεώρηση και η αποκέντρωση.

Η έναρξη των εργασιών έγινε σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Α. Τριάντη), ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας και των Θεματικών Κύκλων θα πραγματοποιηθούν 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Caravel.

Κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων τοποθετήσεις Πολιτικών Αρχηγών και εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι φορέων καθώς και συνδικαλιστικών οργάνων.

Στο επίκεντρο του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου θα βρεθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Δήμων, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη», η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η αποκέντρωση, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, κ.α.

Ο Δήμαρχος Πύργου κατέθεσε πρόταση για την παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους οι οποίοι έχουν δημιουργήσει οφειλές στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, να μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ή ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η ανωτέρα πρόταση χαρακτηρίστηκε κατά την διάρκεια συζητήσεων από πολλούς Δημάρχους ως θετική, κάτι που είχε δεχθεί και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού κ. Βασιλειάδης κατά την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα παρουσία των Βουλευτών του Σύριζα.

**Στην πρώτη φωτογραφία  διακρίνεται ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Αθανάσιο Καρπή και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δήμου Πύργου κ. Παναγιώτη Μπόμπορη.

 

** Στην δεύτερη φωτογραφία 2 διακρίνεται ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πηνειού κ. Γεωργόπουλο Διονύσιο και το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ κ. Θανάση Παπαθανάση.