Ο Δήμος Πύργου βράβευσε για την προσφορά τους, σε μια όμορφη σεμνή τελετή-γιορτή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου αλλά και όσους βοήθησαν οργανωτικά και γραμματειακά την λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου την σχολική χρονιά που πέρασε.

  Η δημοτική αρχή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης για την εθελοντική τους προσφορά, να βοηθήσουν για 7η συνεχής χρονιά, μαθητές οικονομικά αδύνατων οικογενειών της περιοχής μας, προκειμένου να βελτιώσουν τις σχολικές τους επιδόσεις και να συνεχίζουν τώρα, τις σπουδές τους στα Πανεπιστήμια της χώρας, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα για πραγματοποίηση των ονείρων τους.

   Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος βράβευσε με τιμητικά διπλώματα Πιστοποίησης Κοινωνικής Προσφοράς έναν- έναν τους 36 εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα κάνοντας μαθήματα εθελοντικά σε μαθητές-παιδιά άπορων και οικονομικά  αδυνάτων οικογενειών μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της πόλης.

 Το εθελοντικό έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  αποδίδει καρπούς, καθώς κάθε χρόνο πολλά παιδιά από αυτά περνούν σε σχολές ΑΕΙ στις Πανελλαδικές, όπως συνέβη και φέτος με 24 επιτυχίες εισαγωγής σε σχολές ΑΕΙ μαθητών που παρακολουθούσαν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

   Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στην εσωτερική ανάγκη που θα πρέπει να διακατέχει τους ανθρώπους για αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως θα πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι και να μην γίνουμε άτομα καθώς μια τέτοια προσέγγιση της ζωής θα είναι λάθος.

  Οι συλλογικότητες προασπίζουν στην κοινωνία τους αδύναμους οικονομικά ανθρώπους, ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος και χαρακτήρισε ως πρωτοπορία την συγκεκριμένη κίνηση των εθελοντών καθηγητών μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που τραβά την κοινωνία μπροστά.

  Είπε συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος ότι «ο δείκτης της κοινωνικής ευαισθησίας είναι υψηλός και σε αυτόν τον δείκτη της κοινωνικής αντίληψης ο Πύργος είναι στους καλύτερους Δήμους της χώρας.»