Τάκης Αντωνακόπουλος : «Άμεση Δημιουργία Ογκολογικής Δομής στο Νοσοκομείο Πύργου -  Συνάντηση  με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό»

   Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας συνάντηση με θέμα τη δημιουργία νέας δομής στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, σχετική με τα ζητήματα Ογκολογίας. Στη συνάντηση εκτός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κκ Γερμανό συμμετείχαν ο Ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος, ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Καθημερινά δεχόμαστε στο Δήμο Πύργου αιτήματα για βοήθεια και παράπονα συμπολιτών που πάσχουν από νοσήματα του ογκολογικού τομέα και επισκέπτονται την Πάτρα για ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.  Υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει εντός του Νοσοκομείου του Πύργου, μια δομή που να παρέχει χημειοθεραπείες, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ογκολόγου κ. Παναγιώτη Γκινόπουλου (πρώην Διευθυντή Ογκολογικού στον Άγιο Ανδρέα).  Το κανονιστικό πλαίσιο το επιτρέπει. Τη δαπάνη για την αμοιβή του ιατρού την αναλαμβάνουν από κοινού, ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος Πηνειού και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Για αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση στη Μητρόπολη. Το Γ.Ν.Ν. Πύργου μπορεί να συμβάλει διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις, καθώς  τον αναγκαίο εξοπλισμό – κόστους 10.000 ευρώ περίπου- θα τον διαθέσει ο Δήμος Πύργου. Εκτιμούμε πως είναι μια πολύ σημαντική προσφορά στο τομέα της Υγείας, σε πάσχοντες συμπολίτες από τέτοια ανίατα νοσήματα. Αν δεν το κατορθώσουμε , οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν 200 χιλιόμετρα καθημερινά, με καταπονημένους οργανισμούς και όλα τα επακόλουθα. Αρά το σύστημα Υγείας πρέπει να ανταποκριθεί στη προσφορά, αφού υπάρχουν αρκετοί χώροι να φιλοξενήσουν τη νέα δομή (προσωπική εμπειρία) και δεν απαιτείτε παραπάνω προσωπικό , συνεπώς δεν δικαιολογείτε καμιάς μορφής άρνησή  σ αυτή τη προσφορά. Τέλος, ζητάμε από το κράτος να ανταποκριθεί άμεσα»