Συνάντηση Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κα Χρύσα Ζούπη

Την Τετάρτη 22/8/2018 η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Πύργου κα Χρύσα Ζούπη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γ. Λιατσής δήλωσε:

«Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Πύργου κα Χρύσα Ζούπη δείχνει πάντα ενδιαφέρον για τα κοινά και πάντα ζητάει να ενημερώνεται για θέματα τα οποία έχουν σχέση με την εξέλιξη και την πορεία κυρίως των εμπόρων και της οικονομικής κατάστασης της πόλης μας.

 
Την ενημέρωσα για το θέμα της κρουαζιέρας. Ήταν από τις πρώτες που είχαν πρωτοστατήσει και συμπαρασταθεί για να συνδέσουμε το Κατάκολο με τον Πύργο. Εκεί είχαμε το πρόβλημα που ξέρει όλος ο κόσμος ότι υπέγραψε η κα. Κουντουρά, ακόμα δεν έχει υπογράψει ο κ.Σπίρτζης.

Την ενημέρωσα και για μια παρενέργεια που δημιουργείται με το ΚΤΕΛ που ενώ συνδέει το λιμάνι με τον Πύργο, αντί να τους φέρνει στον Πύργο τους πηγαίνει σύμφωνα με μια επώνυμη καταγγελία και ένα χαρτί που λάβαμε από την αστυνομία, ότι τους πηγαίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα.

 Επιπλέον την ενημέρωσα για τον τρόπο που προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι στο Δήμο μέσω του ΟΑΕΔ. Πάντα η συζήτηση είναι καλόπιστη και εγώ είμαι ανοιχτός σε τέτοιες συζητήσεις και την ευχαριστώ ιδιαίτερα.»

H κα. Ζούπη δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο που δέχτηκε την επίσκεψη η οποία έχει να κάνει με τα εργασιακά θέματα και τα θέματα που αφορούν τις προσλήψεις των εργατών του Δήμου Πύργου.

Εμείς σαν Σωματείο θα θέλαμε και να ισχύουν και τα κριτήρια των ατόμων που έχουν ΗΔΙΚΑ και που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο διαβίωσης, να μπορούν να έχουν συμμετοχή σε αυτές τις εργασιακές θέσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν λίγο να τα βγάλουν πέρα.

Όσον αφορά τον τουρισμό που όντως ο Δήμαρχος πάντα καλεί τους φορείς και αυτό αποδείχθηκε και με την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στον Πύργο, όπου κάλεσε όλα τα Σωματεία και τους Φορείς χωρίς εμπάθεια και με πολύ καλή πίστη, ότι αναφερθήκαμε πολλές φορές στο θέμα του τουρισμού και ενημερώσαμε τον Δήμαρχο ότι είμαστε αρωγοί και μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολλά πράγματα, ούτως ώστε το λιμάνι μας να αναπτυχθεί, να υπάρξει εργασιακή σχέση με τους συντοπίτες μας, να πάρουν και ένα μερίδιο εργασιακής σχέσης τα άτομα που μένουν στο Κατάκολο αλλά και τα άτομα που είναι από τον Πύργο.

 
Το επίνειο του Πύργου, το Κατάκολο που είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης για τους τουρίστες θα μπορούσε να γίνει ιστιοπλοϊκό πάρκο και να ξεκινάει μια θάλασσα που έχει μόνο η Βενεζουέλα τέτοια έκταση, που ξεκινάει από το Κατάκολο και φτάνει στον Μεσσηνιακό Κόλπο, σε οποιαδήποτε μαρίνα εντός ή εκτός χερσαίας ζώνης. Από εκεί μπορεί να επιλέξει η νομιμότητα το χώρο θέσης και βέβαια να δούμε πως μπορούμε να φέρουμε τους τουρίστες μέσα στον Πύργο ούτως ώστε να πάρουν ένα μερίδιο οι καταστηματάρχες που αυτή τη στιγμή βιώνουν μια κρίσιμη κατάσταση, όπου δεν μπορούν να αποπληρώσουν ούτε το φόρο τους και κάνουν και μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουν τους εμποροϋπαλλήλους που τους έχουν χρόνια, βάζοντας ακόμα και από την ίδια τους την τσέπη για να μπορέσουν να μην διώξουν προσωπικό και αυτό είναι τιμητικό για ορισμένους»