Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου
Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή με τον κ. Αθανάσιο Κατσίμπελη Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, την κα Μπελελή Κατερίνα εκαιδευτικό του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου  και την κα Αγγελική Βρόντου Νηπιαγωγό με οργανική θέση στο Νηπαγωγείο Σκουροχωρίου.
Αντικείμενο της σύνάντησης ήταν στεγαστικά προβλήματα του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η συνάντηση είχε σκοπό να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τη λύση ενός πολύπλοκου προβλήματος που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο. Το πώς στον ίδιο χώρο θα χωρέσουν δημοτικό και νηπιαγωγείο. Κουβεντιάσαμε και καταλήξαμε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μυρτιάς, Σκουροχωρίου και Βυτινεϊκων, με τη συμμετοχή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο  που έχουμε στη διάθεση μας.  Να μεταφέρουμε δυο αίθουσες βαρέου τύπου με προσπάθεια να μη μειωθεί ο προαύλιος χώρος. Είναι βέβαιο ότι η Δ/νση Παιδείας και  ο κ. Μεσσαλάς κάνουν το καλύτερο  δυνατό για όλα σχολεία, αφού τα παράπονα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσπάθεια από πλευράς δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και εμείς δείχνουμε το σεβασμό που πρέπει για τα δημοτικά σχολεία και τους μαθητές τους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει και μπορούμε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΚΑΤΣΙΜΠΕΛΗ

Συζητήσαμε το φλέγον ζήτημα που απασχολεί τη μαθητική κοινότητα του Σκουροχωρίου. Ενός σχολείου από τα πλέον αναπτυγμένα των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή που στη εκπαιδευτική κοινότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο,  να συρρικνώνονται τα σχολεία. Πρόσφατα με απόφαση του δήμου το σχολείο έγινε 7θεσιο, συστεγάζεται με το νηπιαγωγείο και δημιουργείται εκρηκτικό πρόβλημα στέγασης, καθώς οι διαθέσιμες αίθουσες υπολείπονται των μαθητών που έχουμε. Πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν οι λύσεις για το καλό όλων και πάνω από όλα των παιδιών μας.