Συνάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Πύργου

Επίσκεψη του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Νικόλαου Κατσαρού και του Γενικού Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστου Γιαννικούλη, στον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 19/3/18 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελεήμων Αθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Μπόμπορης και η υπάλληλος του Δήμου κα. Θάλεια Κωστοπούλου.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η  διευθέτηση του προβλήματος με τις ταμπέλες σε προσόψεις κτιρίων όπου υπάρχουν ιατρικά γραφεία.

Δηλώσεις Δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσή : «Πρέπει να παραδεχτούμε πως εκείνο που είναι δίκαιο για το έναν είναι άδικο για τον άλλο. Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο που δεν θα μας εκθέτει απέναντι στο νόμο. Δεν υπάρχει κάτι από την πλευρά του Ιατρικού συλλόγου που να τέθηκε και να μην ήταν τεκμηριωμένο. Αλλά και από την πλευρά του Δήμου υπήρχε το ανάλογο. Πρέπει να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο σύμφωνα με το νόμο και να είμαστε κοινωνικά δίκαιοι. Ως δήμαρχος έπρεπε να δώσω πολιτική απάντηση, που είχε τεθεί δημόσια από τον Ιατρικό σύλλογο. Αποφασίσαμε ότι η δημοτική αστυνομία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο απαλλάσσεται άλλων καθηκόντων της και από την άλλη ο ιατρικός με την φερεγγυότητα του θα περιγράψει ότι συζητήσαμε στα μέλη του. Μέχρι τότε, θα προσπαθήσουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και θα ξανασυναντηθούμε μετά από ένα μήνα για να κάνουμε μια εκτίμηση όλων όσων συζητήσαμε».

 

Δηλώσεις Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Νικόλαου Κατσαρού : «Ο σύλλογος μας δεχόμενος σειρά παραπόνων από τα μέλη του, όσον αφορά το θέμα των πινακίδων, θεώρησε υποχρέωση του να συναντήσει τον δήμαρχο για να κάνουμε γόνιμο διάλογο για το πώς μπορούμε πραγματικά να λύσουμε το πρόβλημα. Είμαστε από τους πρώτους που συμμορφωθήκαμε με το νόμο και κατεβάσαμε πινακίδες όμως κάποιοι αισθάνθηκαν μη ισότιμη αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή, αφού σε ορισμένους κοινοποιήθηκε η απόφαση και σε άλλους όχι. Νομίζω ότι αυτό λύθηκε. Θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και θα είμαστε αρωγοί ώστε να λυθεί το πρόβλημα σύντομα και ισότιμα. Θέλουμε να λυθεί με τον ίδιο τρόπο για να μην έχουμε ανισότιμη μεταχείριση».

 

Δηλώσεις Γραμματέα Ιατρικού Συλλόγου Χρήστου Γιαννικούλη: «Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά κατά τρόπο ισότιμο ο οποίος να μην δημιουργεί, πέρα από τη βούληση του οποιουδήποτε, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ή αίσθημα αδικίας μεταξύ συναδέλφων. Βούληση μας είναι να εφαρμοστεί ισότιμα και χαιρόμαστε που διαπιστώσαμε ότι και η δημοτική αρχή έχει την ίδια άποψη».