Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Τσιγγάνων

Την Μ. Δευτέρα 02/04/2018 ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής δέχθηκε στο γραφείο του επίσκεψη εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου Τσιγγάνων και συγκεκριμένα τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Χαλιλόπουλο και τα μέλη του συλλόγου κ. Ηλία Δημητρόπουλο και Ηρακλή Θεοδωρόπουλο.

Δηλώσεις Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή:

Σήμερα μετά από πάρα πολύ καιρό ένοιωσα μεγάλη χαρά για την επικοινωνία μου με τον κ. Χαλιλόπουλο και τα μέλη του συλλόγου, που θεωρούνται εκπρόσωποι κάποιων οικογενειών  Ρομα, αυτή είναι η νέα έκφραση που χρησιμοποιούμε.

Μου έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε μαζί μερικές σκέψεις, οι οποίες  ήταν το πώς θα ιεραρχήσουμε κάποια προβλήματα που τους βασανίζουν και θα μπορέσουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις.

Οι απαντήσεις δίνονται μεμονωμένα και κατά περίπτωση και μετά τις εκλογές ανάλογα με τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει προσωπικά ο καθένας.

Είπαμε λοιπόν ότι πολύ σύντομα μια πιο αντιπροσωπευτική ομάδα Ρομά και  τον κύριο Χαλιλόπουλο, θα έρθουν και θα να κουβεντιάσουμε για τις λαϊκές, θα κουβεντιάσουμε για αυτά που συμβαίνουν στον κόμβο της Φιλοθέης, θα κουβεντιάσουμε για αυτά που συμβαίνουν στο Κατάκολο, για την κοινωνική μέριμνα που πρέπει να ληφθεί για να επουλώσει κάποιες πληγές που υπάρχουν και τέλος για κάποια έργα που έχουν σχέση με τους οικισμούς.

Εγώ τους ευχαριστώ που σήμερα είχαμε την πρώτη μας επαφή.

Πιστεύω οι μικροδιαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε διάφορες οικογένειες σε σχέση με την πόλη μας και που είναι γνωστές σε εμένα, θα επουλωθούν και γρήγορα θα έχουμε εκπροσώπους από όλες τις οικογένειες, μέσα από την παράδοση   τα ήθη και τα έθιμα που τους ακολουθούν γενιές ως τώρα.

 Έτσι το έργο του Δημάρχου θα είναι πιο εύκολο για να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει, για να επικαλεστεί και την βοήθεια της πολιτείας εκεί που ίσως χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν να λυθούν ορισμένα  πράγματα.

Δηλώσεις Γεώργιου Χαλιλόπουλου Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τσιγκάνων:

Εμείς σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, όχι μόνο τώρα, αλλά και από πριν,  ήταν πάντα στο πλευρό των τσιγγάνων

Ζητάμε με την έγκριση του Δημάρχου, που  την έχουμε πιστεύω, να υλοποιήσουμε κάποια προγράμματα για την στέγαση και την μετεγκατάσταση των τσιγγάνωνπου ζουν σε καταυλισμούς ή ακόμα και αυτών που είναι άστεγοι τελείως.

 Επίσης για  θέμα της εργασίας, που αυτή την στιγμή είναι ένα επείγον πρόβλημα.

 Θέλουμε και εμείς  να βοηθήσουμε την πόλη μας προς το καλύτερο, σε όλα τα προβλήματα  που υπάρχουν και τα δημιουργούν κάποιοι από εμάς.

Άλλωστε, εδώ ζούμε εδώ μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας, τα στέλνουμε και σχολείο και κάποια από τα παιδιά μας είναι μορφωμένα.