Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τ. Αντωνακόπουλο

Δήλωση Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή:

Θεσμικά είμαι υποχρεωμένος να ενημερώνω τους επικεφαλής των παρατάξεων για θέματα του Δήμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιέμαι με τον κ. Αντωνακόπουλο για να κουβεντιάσουμε θέματα του Δήμου.

Δεν είχαμε σοβαρές αποκλίσεις από την λογική της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων, δεν παύει όμως κυρίαρχο όργανο να είναι το δημοτικό συμβούλιο και πιστεύω ότι γρήγορα θα οριστεί συνεδρίαση που θα συμπεριλάβει όλα τα θέματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της λειτουργίας του δήμου και των προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιάζονται.

Δεν θεωρώ ότι διανύουμε ακόμα προεκλογική περίοδο και δεν μας απασχόλησαν τα προεκλογικά.

Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες για δημοτική διαχείριση η οποία θα σημαδέψει ενδεχομένως και τη λειτουργία του δήμου στη συνέχεια

Δήλωση κ. Τάκη Αντωνακόπουλου:

Στα πλαίσια των θεσμικών μου υποχρεώσεων αλλά και στην λογική μιας δημοκρατικής λειτουργίας συναντηθήκαμε για άλλη μια φορά με το Δήμαρχο για τα τρέχοντα μικρά και μεγάλα θέματα της πόλης προκειμένου να έχω μια έγκυρη ενημέρωση.

Πολλές φορές την ατζέντα την βάζουν και τα θέματα που επικοινωνιακά αναδεικνύονται πιο έντονα.

Εκτιμήθηκε ότι στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα μπουν θέματα που απασχολούν τους δημοτικούς συμβούλους και την κοινωνία.

Έκανα και μια πρόταση αν κάτι εκτιμηθεί ότι είναι τόσο σοβαρό και επείγον ο Δήμαρχος έχει δυνατότητα να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους ανεξάρτητους δημοτικού συμβούλους.

Νομίζω ότι η διαχείριση των πάρα πολύ σοβαρών ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής μας της πόλης και των νομικών προσώπων που έχουν αρμοδιότητα σε πολλά θέματα πρέπει να διαχειρίζονται κατά τρόπο αποτελεσματικό για τα συμφέροντα της πόλης.