Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου:Ομόφωνο Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό από τον Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ,

κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 13 – 5 – 2021, με αφορμή τον αποκλεισμό του Πύργου από τον  πανεπιστημιακό χάρτηαποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής:

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

«Οι μάσκες έπεσαν οριστικά στην τέλεση του εγκλήματος που έχει δρομολογηθεί! Το προτελευταίο και προμελετημένο στάδιο είναι η αποδοχή από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου.

Σε μια αδιανόητη κίνηση, που γεννάται σε επίπεδο Κεντρικής Εξουσίας και ουσιαστικά σημαίνει απαξίωση όχι μόνο του Πύργου αλλά του συνόλου των κατοίκων του Νομού Ηλείας!

Η στάση αυτή είναι απόλυτα περιφρονητική αφού συνεχίζει να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, με τη θέση όλων των Βουλευτών του Νομού, τη θέση των καθηγητών του Τμήματος, τη θέση των φοιτητών, τη θέση όλων των επιστημονικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων για την διατήρηση του εν λόγω Τμήματος στην πόλη του Πύργου.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε την Κυβέρνηση να επέμβει έστω και την ύστατη ώρα! Για να πάρει τη σωστή απόφαση που θα συμβαδίζει με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα μας, με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δεν θα εξαφανίζει ετσιθελικά από τον ακαδημαϊκό χάρτη την Ηλεία συμβάλλοντας αρνητικά και καθοριστικά σε οποιαδήποτε ανάπτυξη!».

 

       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

 

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ (1).doc