Δήμος Πϋργου: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης αδύναμων & μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών

  Οι δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πύργου (Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνική Πρόνοια κλπ) σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικείας επιχειρηματικότητας,  ανάπτυξης και πολιτισμού “Ολυμπιάδα” και το εθελοντικό κίνημα του Δήμου, δημιουργούν άμεσα γραμμή υποστήριξης αδύναμων & μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών, με σκοπό την εξασφάλιση της διατροφής τους και της αρμονικής διαβίωσης στο σπίτι  Καταλλήλως ενδεδυμένα άτομα, με οχήματα του δήμου, θα παρέχουν τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή τους και την καθημερινή τους υποστήριξη στο σπίτι τους.
  Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τους ανάπηρους.  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθει και να εκτραπεί η κίνηση, από ελάχιστους ανεύθυνους. Οι δημότες που θα ζητήσουν βοήθεια, δεν καλύπτονται με οικονομική στήριξη – η οποία είναι αδύνατον να προέλθει από το δήμο- αλλά παρέχετε εξυπηρέτηση ακόμα και τηλεφωνική υποστήριξη για πληροφορίες και βοήθεια στις αγορές τους στα super market, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
  Τα νέα δεδομένα της πανδημία του κορωναϊού, απαιτούν κοινωνική υποστήριξη με ανθρώπινη βοήθεια.  Στις δύσκολες στιγμές όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, μπορούν με τις κλήσεις τους  στο τηλεφωνικό κέντρο να εξυπηρετούνται όλη την ημέρα.
  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου “Ολυμπιάδα” Ιωάννα Λουρίδα Διαμαντοπούλου.  

 

Tο τηλεφωνικό κέντρο που μπορούν να καλούν οι δημότες είναι 2621362404 2621362428